За Нас | Производство на Чипровски Килими — Елиса Арт ЕООД
Kilim.bg ЮНЕСКО: Чипровските килими са част от световното нематериално културно наследство
English Български Начало|Лична информация|Избрани|Регистрация|Влез
Чипровските килими - световно нематериално културно наследство
ЮНЕСКО За нас Услуги Обратна връзка Контакт Количка (0)

За Нас

Родена съм в гр. Чипровци в семейство на потомствени килимари. Израснала съм край тъкачният стан, сред прежди и килими, и мекият приятен звук от тупицата на баба ми, която от кълбета прежда правеше магически и тайнствени фигурки на стана. Но детството с красивите спомени отмина, оставяйки в мен любовта и страстта към този древен занаят, и съзнанието, че с цялата си душа и сърце ще работя за съхранението и развитието му.

Като производител на Чипровски килими нашата мисия в колелото на историята е да пазим и развиваме този занаят, да го припомняме и разпространяваме по наши и чужди земи, и въпреки превратностите на времето, да не позволим тази хилядолетна традиция да потъне в забрава.

В мотивите и шарките на родните ни килими е втъкани душата на работливата българска жена, с нейните ръдости и мъки, традиции и вярвания, приказки и песни. Нашата цел е чрез ръчнотъканите килими да разкрием българският автентичен дух и непринудена човечност, с надеждата да сплотим душите ни към изконните човешки ценности за повече любов, красота и доброта. Да споделим този дух и тази наша хилядолетна традиция с хора от други земи и народи, и чрез ръчнотъкания български килим да дадем на света повече красота и топлина.

Поздрави !!!

Светлана Илиева
info@kilim.bg
Kilim.bgЕлиса Арт ЕООД
тел: +359 88 890 0328
Светлана Илиева
email:info@kilim.bg
Офис:
ул. "Хубавка" 1
гр .София 1111
България
Адрес за кореспонденция:
жк.Дружба, бл.212, вх.А, ап.23
гр. София 1528
България

Payment By PayPal and 2CO
Copyright © 2009 Elisarugs.com
За осигуряване на правата Ви по GDPR, молим за Вашето съгласие. Ако натиснете бутона "Приемам всички", ще ни дадете съгласието си, описано детайлно в Политиката за повериелност и Политиката за бисквитите.